Showing all 5 results

Elektrische poorten

Wilt u een poort die van afstand geopend kan worden en die automatisch opent en sluit? Dan is een elektrische poort van TIMBERSTEEL Hekwerken iets voor u! Met een elektrische poort wordt functionaliteit en gebruiksgemak goed gecombineerd. Dit voorkomt dat u in een regenbui naar buiten moet om de poort te openen als u er door wilt met de auto of dat u gevaarlijk moet parkeren op een drukke weg om uw poort te kunnen openen. Tevens is met een elektrische poort eenvoudig de toegang tot een terrein te beheren, ook al bent u niet in de buurt.

Elektrische poorten

Slagboom

Elektrische poorten

Schuifpoort motor

Elektrische poorten

Ondergrondse motor


Een poort met een gebruiksvriendelijk karakter

Kenmerkend voor de elektrische poorten is dan ook het gebruiksvriendelijke karakter. De poorten kunnen eenvoudig worden geopend door een druk op de knop. De elektrisch poortaandrijvingen voor draaipoorten worden in 3 uitvoeringen geleverd, afhankelijk van de situatie wordt bekeken welk type het meest geschikt is. Bij schuifpoorten wordt er gekeken naar de afmetingen en het gewicht van de poort en wordt een bijpassende uitvoering aangeboden.

Bovengrondse lineaire poortaandrijving

Variant 1 is een bovengrondse lineaire poortaandrijving. Deze motor wordt meestal aan de binnenzijde van de poort gemonteerd. De bovengrondse lineaire poortopener wordt toegepast bij enkele draaipoorten en dubbele draaipoorten. Deze motor opent de poort d.m.v. een cilinder of spindel die in- of uitschuift, waardoor de poortvleugel in beweging komt.

Bovengrondse knikarm poortaandrijving

Variant 2 is een bovengrondse knikarm poortaandrijving. Deze motor wordt tevens meestal aan de binnenzijde van de poort gemonteerd. De bovengrondse knikarm poortopener wordt toegepast bij poortvleugels die tussen grote gemetselde kolommen zijn bevestigd of wanneer er grotere poortpalen zijn/worden gebruikt. Een knikarm motor opent de poort door deze naar binnen te trekken. De knikarm motor kan worden toegepast bij enkele draaipoorten en dubbele draaipoorten.

Ondergrondse poortaandrijving

Variant 3 is een ondergrondse poortaandrijving. Deze motor wordt onder het draaipunt van de poortvleugel aangebracht. De ondergrondse poortopener wordt toegepast bij poorten waarbij het gewenst is dat de motor niet opvalt. De ondergrondse aandrijving wordt gemonteerd in een RVS motorbak, welke in beton zit verankerd. Het voordeel van een ondergrondse motor is dan ook dat deze bijna onzichtbaar wordt weggewerkt. De ondergrondse poortopener kan worden toegepast bij enkele draaipoorten en dubbele draaipoorten.

Poort met 24 Vdc motor of 230 Vac motor

Bij schuifpoorten wordt er een 24 Vdc motor of een 230 Vac motor toegepast. De schuifpoortopener wordt bevestigd op de betonfundatie. Aan het schuivende gedeelte van de poort worden tandlatten gemonteerd die over een tandwiel heen lopen, zodat de poort in beweging komt. Aan de voor- en achterzijde van de tandlat wordt een aanslag gemonteerd, wat ervoor zorgt dat de poort op het goede moment stopt. Deze motor kan worden toegepast bij alle schuifpoorten.

Invulling van elektrische poorten

Voor de invulling van de elektrische poorten zijn er diverse mogelijkheden. Een dubbelstaafmat vulling wordt veelal toegepast bij een enkel staafmat hekwerk (ESM 3D) , bij een dubbelstaafmat hekwerk (DSM) en bij een voetbalveld leunhekwerk. Een poortvulling van gaasmat vulling wordt gecombineerd bij een gaashekwerk, bij een hockeyveld leunhekwerk en bij een tennispark hekwerk. Een spijlenvulling wordt gebruikt bij een spijlenhekwerk (SH).

Toegang met een slagboom

Een slagboom is een prima toepassing om de toegang tot een gebied te controleren. Een voertuig kan er pas door als de slagboom omhoog gaat. Met een slagboom van TIMBERSTEEL Hekwerken kunt u dan ook snel en eenvoudig de toegang van voertuigen beheersen. Wij leveren slagbomen met een boomlengte van 400 cm, 500 cm of 650 cm.

Elektrische poort aanschaffen?

Staat het door u gewenste type poort niet tussen bovenstaande mogelijkheden? Of heeft u verder vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.