Alle 11 resultaten

Omheining/afrastering

Een andere specialiteit van Timbersteel Hekwerken is het leveren en monteren van houten omheiningen en afrasteringen.

Met een houten omheining heeft u de mogelijkheid om op een fraaie manier bijvoorbeeld uw paardenweide te omheinen. Met de juiste materialen geeft dit type houten omheining een landelijk karakter en sluit het geheel mooi aan in de sfeer van de omgeving. Een houten omheining wordt gemaakt van geïmpregneerd of gecreosoteerd grenenhout. Bij een houten omheining kan een ovale ligger worden gebruikt die tegen een vierkante paal wordt bevestigd, dit noemen wij de traditionele omheining. Een andere variant is de doorsteek omheining, hierbij wordt een ovale ligger door de paal heen geschoven. Hierbij kan de keuze worden gemaakt uit een ronde paal of een vierkante paal. Bij een paardenbak wordt de omheining schuin gemonteerd zodat de amazone/ruiter geen last heeft van het hekwerk. Daarnaast kan er hierbij een hoefslagkering worden aangebracht wat er voor zorgt dat het zand in de paardenbak blijft. Tevens kan Timbersteel Hekwerken uw longeerpiste afwerken door het leveren van een longeerring, hierbij kunt u kiezen uit diverse doorsnedes.

Met een afrastering van Timbersteel Hekwerken kan op een voordelige en vakkundige manier uw dierenweide worden afgesloten. Denk hierbij aan het binnenhouden van koeien, schapen, geiten en ander kleinvee. Ook voor honden en kippen kunnen wij de juiste hekwerken leveren. Wanneer de juiste combinatie tornadogaas of pantanetgaas wordt toegepast geeft het hekwerk een meerwaarde aan uw terrein en worden onveilige situaties voorkomen. Door de vele varianten van een tornado gaasafrastering is er een oplossing voor bijna alle dieren. Dit geldt ook voor het pantanetgaas. Een lintafrastering behoort ook tot de mogelijkheden, dat is een voordelige en effectieve manier om uw dieren binnen het verblijf te houden. Doordat de dieren schrikken van dit draad zullen deze in de toekomst niet meer bij het hekwerk in de buurt komen.

Een ander type van een natuurlijke afscheiding is het kastanje hekwerk. Dit duurzame hekwerk wordt gemaakt van gekloofde kastanje houten latten. Deze worden bij elkaar gehouden door gevlochten ijzerdraden. Het kastanje hekwerk heeft een bijzondere uitstraling en is prima geschikt voor ondergronden die niet helemaal vlak zijn. Kenmerkend voor een kastanje houten hekwerk is wederom het landelijke karakter. U kunt kiezen uit Engels kastanje of Frans kastanje hekwerk.

Bij houten omheiningen en bij afrasteringen worden diverse poorten gecombineerd. Bij een traditionele houten omheining of een doorsteek omheining wordt vaak een enkele weidepoort of een dubbele weidepoort toegepast. Bij een tornado of pantanet gaasafrastering is een enkele draaipoort met gaasmat vulling of een dubbele draaipoort met gaasmat vulling een goede keuze. Bij het kastanje hekwerk is een enkele poort kastanje uiteraard de beste optie!

Onderstaand ziet u de mogelijkheden. Staat het door u gewenste type er niet tussen, of heeft u verder vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.